…Και όπως λέει, η λαϊκή παροιμία, ο κακός ο γείτονας με κάνει νοικοκύρη…

Γιατί όλα αυτά, μόνο στην Ελλάδα, μπορούν και συμβαίνουν… Γιατί μόνο οι Έλληνες , τα γνωρίζουν όλα και φυσικά θέλουν να ηγούνται!!! Και ποτέ ένας ηγέτης δεν είναι αρκετός!!! Πρέπει να εμφανιστεί και ένας δεύτερος, πάντα οι παρατάξεις πρέπει να είναι πολλές, πάντα στην Ελλάδα υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη ( γι αυτό άλλωστε και δεν πάμε μπροστά ). Δεν κοιτάμε το κοινωνικό σύνολο και κατά συνέπεια το κοινωνικό όφελος, αλλά εμμένουμε σε προσωπικά συμφέροντα.

Έτσι με το σκεπτικό αυτό, δημιουργούνται Σωματεία, Σύλλογοι κ.ο.κ. Οι μεν και οι δήθεν… φαινομενικά με ίδιο όνομα, κοινό σκοπό και σίγουρα διαφορετικά συμφέροντα. Και επέρχεται βέβαια, η σύγχυση και η παραπληροφόρηση του κόσμου, του απλού πολίτη, που καλείται να επιλέξει… το δρόμο της Αρετής ή της Κακίας…; Θα προσπαθήσω να βοηθήσω λίγο την κατάσταση, δίνοντας μια ετυμολογική και ερμηνευτική ερμηνεία των κάτωθι λέξεων:

Σύλλογος: Αρχαία Ελληνική λέξη, που σημαίνει συλλέγω- συγκεντρώνω. ( ότι να είναι ) Σύλλογος είναι η συλλογή ανθρώπων με κοινή επίτευξη στόχων. Αναρωτηθήκατε όμως εάν αυτοί οι άνθρωποι, έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους; ή μήπως η συλλογή τους είναι τυχαία, προκειμένου να συσταθεί, ο σύλλογος, όπου απαιτούνται το λιγότερο 20 άτομα; Διότι εμένα μου δημιουργήθηκε η απορία, πως είναι δυνατόν να συλλέγονται άνθρωποι με διαφορετικό γνωστικό επίπεδο!!!   Με διαφορετικό τίτλο σπουδών; Διότι προσωπικά εγώ, ως απόφοιτη του ΕΚΠΑ, δεν θα δεχόμουν ποτέ να συγκαταλέγομαι σε ένα σύλλογο με απόφοιτους των Ι.Ε.Κ. Πως λοιπόν δημιουργείτε ένας σύλλογος, με Πανεπιστημιακούς και απλούς θνητούς; Πως ένα πτυχίο Πανεπιστημίου εξισώνεται με μια απλή βεβαίωση κάποιου Ι.Ε.Κ.; Τόση αφέλεια, τόση αγραμματοσύνη; Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι. Υπάρχουν βαθμίδες εκπαιδευτικές, που είτε μας αρέσουν, είτε όχι, ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του, τις επέλεξε και πορεύετε στη ζωή του, με ηθική, αξιοπρέπεια και συνέπεια. ( Συγνώμη, αλλά ίσως σε κάποιους αυτές να είναι άγνωστες λέξεις…).   Πως ένας Ποδίατρος συγκαταλέγεται με τον Αισθητικό Ποδολογίας, που ζήτημα είναι εάν ξέρει, τι σημαίνει δυστροφίες ονύχων και επανόρθωση αυτών ( όχι ότι ο άλλος το ξέρει )!!! Από την άλλη μεριά, βέβαια, καλά έκαναν και μάζεψαν τα καημένα τα κοριτσάκια των Ι.Ε.Κ. τα άστεγα και απροστάτευτα, διότι το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας, έχει σαφώς, άλλα κριτήρια… συλλογής, ατόμων!!! Και για να γίνω σαφέστατη…

Σωματείο: Νομικό πρόσωπο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Από τη λέξη < σώμα >, αναφέρεται ως ένωση ατόμων που επιδιώκουν ένα μη κερδοσκοπικό σκοπό. Έχει την έννοια της συντεχνίας, της ένωσης ( προσέξτε ) ομοτέχνων, με σκοπό την προάσπιση και προώθηση επαγγελματικών συμφερόντων. Και όταν λέω ομότεχνων, εννοώ, με τον ίδιο τίτλο σπουδών και προπάντων το ίδιο γνωστικό επίπεδο. Σημειωτέον δε, ότι το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας, εδρεύει στη χώρα μας από το 2003 ( με συγκεκριμένη έδρα και όχι αορίστως στην Αθήνα )και κατά επέκταση αυτού, η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, όπου φέτος κλείνει 10 χρόνια εκπαίδευσης Ποδολόγων.  Το μοναδικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας, που διδάσκει αποκλειστικά και μόνο Ποδολογία!!! Όλοι οι απόφοιτοί της είναι πιστοποιημένοι Ποδολόγοι από το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας. Όλα αυτά βέβαια με κοινό γνώμονα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αντιλαμβάνεστε, το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας, έχει πολύ αυστηρά κριτήρια, ως προς τη… συλλογή μελών. Δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε…

Αλλά δεν πειράζει, στην Ελλάδα ζούμε, μόνο αυτά μπορούν να συμβαίνουν για να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση…

 

Με εκτίμηση

Η φωνή των μελών του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδας