Ως ένας εξειδικευμένος αμιγώς Ποδολόγος, υπηρετώ με έλλογες τεχνικές την επιστήμη της Ποδολογίας και είναι καθήκον μου να οραματίζομαι το μέλλον με αισιοδοξία. Οι γονείς και οι δάσκαλοί μου, προκειμένου να μου κινήσουν το ενδιαφέρον στην παιδική και εφηβική ηλικία μου, τόνισαν τα εξής:
1) Για την ευμάρεια του ο άνθρωπος, χρειάζεται ομάδα, κοινότητα οργανωμένη με μια διοίκηση, όπου όλα τα μέλη να υπακούν με σχολαστικότητα στους κανονισμούς και να ενδιαφέρονται για την πρόοδο του συνόλου και όχι για προσωπικό όφελος.
2) Μου τόνισαν ότι ο άνθρωπος, δεν μπορεί να ευημερήσει, ούτε να επιζήσει, χωρίς την συμπαράσταση άλλων ατόμων.
Ο κάθε άνθρωπος, έχει υποχρέωση να συμπαραστέκεται με ειλικρίνεια στους άλλους και να είναι χαρούμενος με την πρόοδο τους. Για το λόγο αυτό, έχουν ιδρυθεί κυβερνήσεις, σωματεία, σύλλογοι και επιτροπές, για μια αποδοτική συνεργασία. Οι επιστήμες κάνουν λάθη. Καμία επιστήμη δεν έλυσε ποτέ ένα πρόβλημα, χωρίς αυτομάτως να δημιουργήσει ένα άλλο, όπως η Ποδολογία, αυτή η τέχνη με τις έλλογες τεχνικές. Με την επιστήμη, τέχνη, ο άνθρωπος λυτρώνεται, γιατί προάγει το πνεύμα του, τον απελευθερώνει από τα δεσμά του ενστίκτου. Να εκτελεί, με εύλογες πράξεις, παρά να δικάζει. Περισσότερο κατάλληλος για νέα σχέδια, παρά για στρωμένες επιχειρήσεις. Όταν ο άνθρωπος είναι κατά κάποιο τρόπο, ολοκληρωμένος πνευματικά, όταν είναι επαγγελματικά προσανατολισμένος, προς την εξυπηρέτηση του σκοπού της επιβίωσης του, τότε η άνθηση της επιστήμης – τέχνης, του προϋποθέτει κοινωνική γαλήνη, ελευθερία και ψυχική ευφορία. Η αλήθεια είναι, πως ο ανθρώπινος χαρακτήρας σφυρηλατείτε καθημερινά, όχι μόνο από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά και από την ίδια τη ζωή. Σ αυτό το σημείο, απαιτείται να έχει ισχυρό χαρακτήρα, προσπαθώντας να κάνει την υπέρβαση με τη δύναμη της θέλησης και της ψυχής, για να δύναται να αντιμετωπίσει, όλα όσα συμβαίνουν με δίκαιη κρίση.
Όλοι γνωρίζουμε, ότι η ύπαρξη του νόμου σ΄ένα κράτος, είναι η μοναδική προϋπόθεση για την διασφάλιση της ελευθερίας και της εγγύησης που οφείλουν όλοι να σέβονται. Όταν υπάρχει κενό νόμου, τότε κάποιοι επιτήδειοι, πιστεύουν πως έχουν την ικανότητα να αποκεφαλίσουν. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, αυτοί οι επαγγελματίες ( ποδολόγοι ), δεν σέβονται τον εαυτό τους, ούτε τους θεσμούς, γιατί το Σωματείο είναι θεσμός, έχει σφραγίδα ,πιστοποίηση επάρκειας γνώσεων, καθήκοντα προστασίας του εκάστοτε επαγγέλματος. Λοιπόν ακριβώς με τον ίδιο σεβασμό και τα μέλη του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδας, οφείλουν να σέβονται τα άρθρα του.
Την επάρκεια γνώσεων, για τον αμιγώς Ποδολόγο στη χώρα μας, την μεταλαμπαδεύει η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αναγνώριση από το Υπουργείο Εμπορείου. Η επιστήμη, η τέχνη του Ποδολόγου, τον εξευγενίζει, τον εμπνέει, τον πείθει, τον διδάσκει, τον καλλιεργεί, τον λυτρώνει, τον τελειοποιεί, τον κάνει αποφασιστικότερο, σοφότερο. Ως ένας ακτιβιστής, δίνει πάντα μεγάλη έμφαση στον αγώνα για την επίτευξη του σκοπού για την επιστήμη – τέχνη του, αλλά και για την επιβίωση του. Αυτή η επιστήμη, αυτή η τέχνη με το φθαρτό και την έμπνευση, γίνεται αιωνιότητα και το πεπερασμένο, μετατρέπεται σε ατέρμονη συνέχεια. Ναι! Απαρχής 5000 ίσως και περισσότερα χρόνια π.Χ. μέχρι σήμερα το 2021 μ.Χ. το ταξίδι της Ποδολογίας αν και μας έχει δώσει πολλά στοιχεία, είναι ένα ταξίδι ατέρμονο., όπως άλλωστε ΄όλα τα επιστημονικά ταξίδια. Η Ποδολογία, δυστυχώς, όπως όλες οι επιστήμες, είναι ένα πεδίο, διαρκούς μάχης και όποιος την εγκαταλείπει είναι άνανδρος. Η τέχνη δεν μιμείται, απλά ερμηνεύεται, όπως ακριβώς και η Ποδολογία που είναι τέχνη του Ποδολόγου, η οποία του έδωσε επαγγελματική πνοή, είναι το δεξί χέρι που προσφέρει στην αγορά εργασίας, γενικότερα στην ανθρωπότητα, ανεκτίμητες υπηρεσίες με συνεργασία άλλων επαγγελμάτων υγείας των άκρων, κυρίως των κάτω. Επειδή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ξεκινά από τα πόδια, σαν επαγγελματίας υγείας των άκρων, οφείλει ο καθένας να είναι άρχοντας κα φύλακας των ποδιών των ασθενών και όχι εκμεταλλευτής. Μέσα από το ιατρικό ιστορικό να παρατηρεί, να ψηλαφίζει και να αποφασίζει το επόμενο βήμα. Να είναι περισσότερο κατάλληλος να επινοεί, παρά να κρίνει, να κάνει την υπέρβαση. Η επιστήμη, η εξέλιξη, η τέχνη, δημιουργεί, ταπεινούς, δημιουργικούς επαγγελματίες και όχι αλαζόνες, που απαιτεί να περιστρέφονται όλοι γύρω από αυτόν, με υπεροψία να διεκδικεί τα προσωπικά του συμφέροντα και όχι του συνόλου.
Το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας, έχει ακτιβιστές που μάχονται για το ύψιστο της ειδικότητας.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος